Inzicht in je eigen doel.

Ik wil iets met je delen. Iets kwetsbaars.

Het is mij niet gelukt alle leerlingen bij de les te houden en daar baal ik van.

De lessen die ik gaf, waren niet de lessen die ík wilde geven. Het waren de lessen uit de methode die ik moest geven. Ik wilde ontwikkelingsgericht werken maar ging programmagericht werken.

Ja, ik heb heel veel kinderen heel goed leren lezen, taal, schrijven en rekenen. Daar ben ik trots op. Ik heb plezier met ze gemaakt, creatieve sessies beleefd, sociale vaardigheden weten te ontwikkelen en ze motorisch uitgedaagd.

Maar ik heb ze echter te weinig inzicht gegeven in hun talent, terwijl ik het zag! Terwijl ik zag waardoor ze gedreven werden, waar uitdagingen lagen en wat er nog te ontdekken viel. Ik wist hoe ik ze in hun kracht kon zetten, maar deed het te weinig. Door gebrek aan tijd, niet passende inrichting van het onderwijs en passend aanbod.

Ik ben de focus op mijn doel, waarmee ik het onderwijs in stapte als leraar en intern begeleider, kwijt geraakt. Wat je kwijt kun je weer vinden.

Ik heb daarom veel aandacht besteed aan zelfstudie, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Om het gedrag in relatie tot het systeem van mezelf, van kinderen en collega’s, mensen in de omgeving , in de wereld te kunnen begrijpen. En ik heb hele waardevolle inzichten en kennis opgedaan, in de praktijk en uit onderzoek.

Omdat ik bleef vasthouden aan mijn functies, mijn diploma’s, kwam ik niet vooruit. Ik wist niet meer waar ik voor stond en waarmee ik van toegevoegde waarde wilde en kon zijn.

Gelukkig zijn er mensen om je heen, die je pad kruisen. Zonder dat ze het zelf weten zijn ze een rolmodel. Doen en zeggen ze dingen, die ik nodig had om verder te groeien of los te laten.

Zelfstudie en onafhankelijk van anderen leren, in dialoog met een coach ervoor zorgen dat ik weet wie ik ben ,wat ik kan en waarmee ik van toegevoegde waarde kan zijn. Dát is wat mij geholpen heeft in het herontdekken van wie ik ben en wat ik kan en waarmee ik van toegevoegde waarde kan zijn.

Ik gun jou ook kennis over je doel in het onderwijs, daarom loop ik graag met je mee als jij ook meer inzicht wil ik wie je bent, wat je kan en hoe je van toegevoegde waarde kunt zijn. Want iedereen verdient een coach.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: