Verbeter de wereld, verander je standpunten en handelen ernaar# Volger of een leider?

Aan de volgers van Poetin,

Poetin heeft een plan. Jij volgt.

Hij heeft een plan en jij laat hem jou inzetten om het uit te voeren. Je bent als het ware zijn slaaf. Waarschijnlijk begin je nu heel hard te lachen en verklaar je mij voor gek. Want hij heeft jou wat anders verteld. Jij bent zijn held. En dat is ook zo.

Hij krijgt geen vieze handen. Jij wel.

Hij hoeft zelf geen wapens en geweld te gebruiken. Jij wel.

Hij praat, maakt keuzes, neemt beslissingen op zijn stoel of staand achter een tafel en jij voert uit wat hij jou opdraagt.

Hij beschermt zichzelf, zijn bezittingen en familie door jou en je familie in de frontlinie te zetten.

Je hebt het niet eens door. Poetin heeft jou iets wijs gemaakt over een eeuwenoud geloof. Hij strooit je zand in je ogen, hij misleidt je waar je bijstaat. En jij gelooft hem. Zoals een kind onvoorwaardelijk vertrouwen heeft in het handelen van zijn of haar vader en moeder.

Jij bent van waarde voor zijn plan. Jij maakt onderdeel uit van zijn plan. Je voelt je vereerd.

Poetin heeft een plan waar aan vastgehouden gaat worden, wat er ook gebeurt. Het is de geschiedenis die zijn handelen bepaalt. Welke gebeurtenissen ook plaats gaan vinden, hij zal er niet op inspringen en zijn plan niet veranderen. En jij voert uit wat hij denkt. Zijn plan is jouw plan. Hij heeft je compleet in zijn macht. Hij is niet in staat anders te denken. Dat heeft hij nooit geleerd. Hij volgt zijn eigen denken en laat jou volgen.

Jij bent volgzaam. Misschien ben je blij dat je tot zijn inner circle hoort. Mag je eindelijk je kennis en oefening in het leger in het echte leven toepassen. Je mag legaal vechten en doden. Je mag de troepen leiden. Misschien levert het je geld en status op. Een kick. Hoe dan ook je hebt er voor gekozen om hem te volgen. Jij bent makkelijk beïnvloedbaar, je vader en moeder hebben het altijd al gezegd. Je hebt discipline en structuur nodig. Iemand die zegt wat jij moet doen. Daarvoor ben je in het leger gegaan. Zonder die opleiding had je je emoties niet onder controle. Jij kunt ook geen keuzes maken, want aan historische kennis, kennis uit het heden en aan wicked skills ontbreekt het je. Jij kunt die kennisbronnen nog niet aan elkaar koppelen. Je hoeft niet na te denken, alleen maar te doen. Dat past bij jou. Jij laat het denken liever aan anderen over. Jij gelooft dat Poetin de man is die wel nadenkt en hebt hem het vertrouwen gegeven. Hij laat jou een leider zijn in het uitvoeren van zijn plan. Je hebt hem toegestaan voor jou te denken. Jij hoeft alleen maar te doen wat hij zegt of je vraagt. En daar geef je graag leiding aan. Zo ziet hij jou als leider.

Waarom gebruik jij je eigen denkvermogen niet? Waarom neem je klakkeloos aan wat hij je wijsmaakt?

Jij kunt niet voorspellen wat de negatieve consequenties zijn van het plan dat Poetin heeft, omdat hij jou alleen maar de positieve consequenties heeft verteld. Hij heeft je laten geloven in een verhaal uit de geschiedenis. Zijn verhaal. Hij heeft jou veel geld, roem en een heldenstatus en vele volgers beloofd. Wat zie je daarvan al terug? Slaap je lekkerder? Word je al als held ontvangen? Wat ga je doen als het plan gelukt is en hij je niet meer nodig heeft? Genieten van je grote jacht, wegkijkend van de ellende die je veroorzaakt hebt?

Je steekt je borst vooruit. Denkt niet na. Geen tijd. Voert zonder nadenken uit wat hij zegt. Hij geeft jou waardering, erkenning en laat je geloven dat hij niet zonder je kan. Meer heb jij niet nodig. Dat er duizenden mensen sterven voor een plan van een ander, dat jouw landgenoten hun vrijheid en kwaliteit van leven kwijtraken, dat laat je niet binnen komen, dat wil je niet zien. Dat doen de jongens in tanks, de jongens achter de wapens. Waar jij leiding aan geeft. Jouw handen worden niet vies. Denk je. Want het hogere doel is belangrijker geworden. Je hebt het niet eens door dat het een mythe is waarin jij gelooft.

Als je had nagedacht, geluisterd en onderzocht dan had je het kunnen weten.

Jij gelooft liever in hem dan in jezelf of je kinderen en de andere waarheid. Want jij wilt net zo zijn als hij: Een leider.

Je bent blind geworden. Hij heeft je beïnvloed met zijn eenzijdige waarheid. Je bent gaan geloven wat hij je heeft verteld. Je bent bang uit de inner circle van je leider te vallen. Niet meer onder de leiders te vallen. Jij durft het niet anders te doen. Jij durft niet stoppen met het uitvoeren. Jij durft de leider niet aan te spreken. Jij durft niet te luisteren naar anderen, jij durft de leiding over jezelf niet te nemen en weet niet hoe en wat je moet denken. Jij kunt niet kiezen tussen het goede en het kwade. Het is typerend voor een volger. Terwijl je gelooft dat je een leider bent. Je hebt het mis. Kijk eens goed in de spiegel en gebruik je menselijke vermogens. Je hebt ze, je bent ze alleen ergens kwijt geraakt.

Ergens in jou schuilt het verlangen dé leider te zijn. De leider die als held gezien wordt door de hele wereld. Een leider die volgers krijgt. Een leider die altijd open staan voor nieuwe geluiden, nieuwe ideeën en nieuwe ontwikkelingen om wille van het bouwen aan de toekomst, niet het herstellen van het verleden. Een leider die bijdraagt aan de ontwikkeling van de menselijke beschaving en ontplooiing van mensen. Door te bouwen, te ontwikkelen. Niet door te verwoesten, te onderdrukken, te willen herstellen wat al duizenden jaren niet meer is.

Schud die leider in jezelf wakker en stap uit de rol als volger:

  • Stopt direct met het uitvoeren van een plan van een ander.
  • Stop al je misdadige taken en roep anderen op hetzelfde te doen.
  • Stop met jezelf in de frontlinie te zetten voor een ander.
  • Stop te luisteren naar wat Poetin je probeert wijs te maken.
  • Bouw niet aan het herstellen van het verleden, maar ontwikkel en verbeter, verander het heden.
  • Luister naar verschillende mensen, naar historische experts en visionairs in de wereld.
  • Denk vanaf nu zelf na, maak zelf keuzes en neem zelf beslissingen voor de overleving van de mensheid en de aarde.
  • Maak samen vieze handen in het opbouwen van wat in de laatste dagen mede door jou kapot is gemaakt.
  • Spring in op de huidige gebeurtenissen en stop alle mensen die helpen het plan van Poetin uit te voeren. Leer ze denken. Leer ze luisteren naar anderen. Schudt ze wakker. Vorm een coalitie. Leg wapens massaal neer.

Ik vertrouw erop dat je nadenkt. En doet wat je moet doen, voor jezelf, je familie , je kinderen en de mensheid die niet terug wil naar het herstellen van het verleden. Mensen ontwikkelen zich en willen vooruit, niet achteruit.

Jouw god heeft mensen niet geschapen om te moorden en het verleden te herstellen.

Doe wat je anders moet doen, wat er ook gebeurt.

Iemand binnen de cirkel van invloed op Poetin moet het doen. Ben jij die leider en die held, die dat durft?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: