Advies

Je bestuurt of geeft leiding aan een onderwijsorganisatie en wilt weten hoe je actief gebruik kunt maken van het potentieel in de organisatie. Je wilt doelen stellen, die ambitieus, stretching, grensverleggend zijn. De doelen laten een aantrekkelijke toekomst zien. Met idealistische doelen kun je een vuurtje aansteken dat de gehele organisatie mobiliseert om gedurende een lange tijd richtinggevend en waarde gedreven te werken.

Je wilt niet alleen sturen op het hier en nu, je voelt je ook verantwoordelijk voor de toekomst van de gehele organisatie, de mensen en de leerlingen die zich daarin ontwikkelen. Dit betekent dat idealistische doelen omgezet moeten worden naar concrete en haalbare doelen, die de resultaten opleveren die je in de gewenste situatie hebt geschetst. Door sociale innovatie in te zetten, wordt je als school innovatiever, productiever en presteer je beter.

Ik help je vooruit, op maat Praktisch. Ik geloof in bestuurders, schoolleiders die mensen weten te raken, betekenis geven aan ideeën van mensen zelf, keuzes maken op basis van realistische idealen en daarmee de organisatie op een hoger niveau weten te tillen.

Dit is voor jou als je de organisatie op een hoger niveau wilt tillen en hulp nodig hebt bij veranderprocessen. Je gebruik wilt maken van je drijfveren wilt ont, wilt weten hoe je complexe vraagstukken in een lerende organisatie kunt oplossen en hoe je idealistische doelen samen met werknemers te kunt realiseren.

Wat ik bied

 • een eenmalige sessie waarin ik meedenk over de gewenste situatie. Met vragen doe ik een aanzet om te onderzoeken waar het in de kern écht om gaat, zodat je van daaruit zelf strategische doelen kunt bepalen.
 • sessies ‘on demand’ : online, fysiek of telefonisch wanneer je op een cruciaal moment support kunt gebruiken in het realiseren van je strategische doelen.
 • een aantal sessies waar ik samen met jou de gewenste situatie ga verbeelden, omzetten in strategische doelen en concrete resultaten die werknemers richting geven om naar te handelen. Ik ontrafel om tot de kern te komen, geef inzicht in het grote plaatje , schets de aard van de ontwikkeling en geef advies over de mogelijkheden om doelen te kunnen realiseren.

Investering

Je krijgt een offerte op maat, op basis van tijdsduur en intensiteit.

Iets voor jou?

Mail me om een sessie te boeken en ik neem contact met je op over de gewenste dag en tijd. Samen gaan we aan de slag met jouw vraag. Ik kijk er naar uit!

Supervisie

Je trekt in een onderwijsorganisatie een interne verandering en wilt begrijpen wat er speelt. Je wilt de chaos doorzien om de juiste stappen te kunnen zetten.

Je wilt om kunnen gaan met weerstand in je team. Je zoekt naar ordening in de complexiteit en bent op zoek naar de juiste knoppen om aan te draaien. Je wilt weten hoe je kwaliteiten van anderen zinvol kan benutten voor de verandering.

Ik help je vooruit, op maat. Praktisch. Ik geloof in mensen, die weten wie ze zelf zijn en ongemak om willen zetten in kansen. Ik spar met je en blijf met je meelopen zolang jij dit nodig hebt.. Ik geef je inzicht in hele plaatje en onderzoek samen met jou wat je stimuleert en remt. Als je wilt kunnen we dit inzichtelijk maken met een persoonlijke rapportage. Samen vinden we jouw route.

 • Als je voelt dat je geremd wordt in je ontwikkeling, je ideeën.
 • Als je niet weet hoe je in verbinding moet komen met sommige ouders, collega’s
 • Als je veel ideeën in je hoofd hebt, maar niet helder kunt verwoorden wat je focus is
 • Als je aan het begin staat van een verandering in je team, je school en niet weet hoe je daar vorm aan moet geven, of vast loopt.

Dit is wat ik je bied

 • Persoonlijke aandacht en benadering voor jouw vraagstuk/probleem/ idee om verder in de nodige ontwikkeling te komen.
 • Inzicht in het grote plaatje, samenhang.
 • Advies over het realiseren van je ambitie met bijbehorende stappen in de praktijk.

Voor wie?

Voor iedereen met goede ideeën voor beter, ander onderwijs, voor iedereen die impact wil maken op de ontwikkel- en leerprocessen van leerlingen, maar vast loopt in het realiseren ervan.

Investering:

Je krijgt een offerte op maat, op basis van tijdsduur en intensiteit.

Versterk jezelf

Versterk jezelf

Zo heel af en toe ervaar je weerstand, knelpunten in het uitoefenen van je vak. Het lukt je niet de leiding te nemen in de klas, in je team, je spreekt je niet uit in vergaderingen of als jij een goed idee hebt luistert niemand. Met ouders lijk je niet op één lijn te komen, die ene leerling raakt je steeds op je gevoelige snaar en je voelt frustraties en maakt weinig gebruik van je kwaliteiten en rollen. Het lukt je niet om op eigen kracht een oplossing te vinden. Je vraagt je soms af wat jou uniek maakt. Jij kunt het verschil maken als je inzicht hebt in je eigen verander DNA en authenticiteit.

Op zulke momenten is het fijn als kunt rekenen op op kennis, wijsheid en advies van een onafhankelijke sparringparter. Iemand die jouw vak inhoudelijk en organisatorisch kent en zelf ervaren heeft en goed inzicht heeft in de context waarin jij werkt en daarmee een kritisch en stimulerend en oplossingsgericht klankbord kan bieden.

Aanpak

Dit traject bestaat uit 3 of vier sessies van 1,5 uur online. In het eerste gesprek verken ik je situatie en stellen we je verandervraagstuk en jouw impuls om het onderwijs in te gaan vast. Daarna ontvang je een drijfverenscan, die je op een voor jouw gewenst moment gaan invullen. In de volgende sessies werken we stap voor stap langs vragen over; wat je diep van binnen drijft, waar je weerstand zit, hoe dat er uitziet in gedrag en handelen en in welke omgeving jij het beste van toegevoegde waarde kunt zijn. We onderzoeken je de krachten die jij aan kunt boren om betekenisvol je werk in het onderwijs kunt doen. Ik maak het scherp, confronteer en laat je ook vanuit andere perspectieven kijken.

Voor wie?

Dit is geschikt voor voor professionals die werkzaam zijn in het onderwijs en een knelpunt ervaren. Je bent bereid om te investeren in je persoonlijke groei en je staat open voor de minder leuke kanten van jezelf en je organisatie. Jij gelooft in je eigen ontwikkel- en veranderkracht, dat van je team en staat open voor andere perspectieven en out-of- the box oplossingsrichtingen. Je wilt je meer bewustzijn van je omgeving en wil je eigen kwaliteiten sterker naar voren laten komen.

Investering

€ 895 incl. btw en gratis drijfverenrapportage t.w.v. €100

Wat voor vraagstukken je aanpakken?

 • Als je het moeilijk vind regie te nemen en te geven in de klas
 • Als je te maken hebt met stroeve samenwerking met collega’s of ouders
 • Als je meer vanuit je eigen krachten en kwaliteiten wilt handelen, inzicht in je eigen authenticiteit.
 • Als je los wil komen van belemmerende overtuigingen
 • Als je niet weet of het onderwijs (nog) wel voor jou geschikt is

Inspiratie

Hoe ziet de nieuwe onderwijswerkelijkheid eruit?

Denk jij wel eens na over de toekomst van het onderwijs en hoe je aan kunt sluiten op de grote verschillen tussen kinderen, leerlingen en jongeren en hun behoeften ? Hoe je samen kunt werken met ouders en andere professionals, in het belang van het kind? Bevlogen en interactief neem ik je mee in mijn perspectief op een betere, nieuwe onderwijswereld.

Misschien heb je zelf een gedachte of zienswijze over een betere onderwijswereld, maar bestaat deze nog niet.

Je weet niet of jouw zienswijze realistisch genoeg is of aansluit bij de behoeften van anderen. Misschien twijfel je of jouw gedachte aansluit bij je eigen behoefte en roeping. Je weet niet of de tijd rijp is en hoe je mensen mee moet krijgen. Als je je hier in herkent, dan is het tijd om dat geordend te onderzoeken.

Verandering begint met een idee. Ik help je vooruit, op maat. Praktisch en onderzoekend. Ik geloof in mensen, die doorzetten om idealen om zetten in werkelijkheid. Ik spar met je en blijf met je meelopen zolang jij dit nodig hebt en jij de eerste stappen kunt zetten. Samen vinden we jouw route.

Dit is wat ik je bied

 • Inspiratiesessies om jou en je team mee te nemen in de verbeelding van een betere, nieuwe onderwijswereld en de invloed die je daar zelf op kunt hebben.
 • een eenmalige sessie waarin ik meedenk over jouw idee, jouw gedachten over een nieuwe onderwijswereld. Met vragen doe ik een aanzet om te onderzoeken waar het in de kern écht om gaat, zodat je van daaruit zelf strategische doelen kunt bepalen.
 • een aantal sessies waar ik samen met jou je zienswijze help te verbeelden en om te zetten in strategische doelen en concrete resultaten, die jou richting geven om je idee te realiseren. Ik ontrafel om tot de kern te komen, geef inzicht in het grote plaatje , schets de aard van de ontwikkeling en geef advies over de mogelijkheden om je doelen te kunnen realiseren.
 • sessies ‘on demand’ : online, fysiek of telefonisch wanneer je op een cruciaal moment support kunt gebruiken in het realiseren van je idee.

Investering

Je krijgt een offerte op maat, op basis van tijdsduur en intensiteit.

%d bloggers liken dit: